Mano anime žiūrėjimas buvo gerokai apstojęs nuo vasario mėnesio iki rugpjūčio, tad realiai pavasario sezono pirmas serijas pasižiūrėjau tik tada. Sezone yra 34 nauji anime ir vienas dominantis tęsinys. Gal dėl to, kad seniai nieko nežiūrėjau, sezonas pasirodė visai geras.

Žiūrimas tęsinys:

Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online – 7/10 – mielas ed, visai geras tradicinis op. VR šaudynių žaidimas ir mergina, kuri jį žaidžia. Pirmoje serijoje aišku klausimas kyla, kodėl visos komandos su skirtingais žmonių kiekiais. Na ir jų pergalė tai tik stratego dėka, o ne mielosios rožinės mergaitės (nors yra tiesos kad mini mergaitė turėtų padėt tokiame žaidime, geri greiti gnomai wowe mane irgi nervina).

Nauji:

Wotaku ni Koi wa Muzukashii – 7/10 (mestas po 2 serijų) – visai nieko neatskleidžiantys op ir ed (tik kas su kuo pora bus, kas kaip ir yra viso serialo esmė…), neerzina, bet ir nebus žiūrimi. Man nelabai patinka pagrindinė veikėja dėl savo nusistatymo prieš buvimą mergina kito otaku, bet kiti visai nieko atrodo bent jau protingesni). Kita vertus, čia tiesiog romantinis anime, tad gal nėra ko ypač tikėtis iš jo?

Megalo Box – 8/10 – stilingas ir detalus vaizdas ekrane, judesiai sklandūs ir istorija apie underdog bokso pasaulyje. Man šiaip nepatinka boksas ar kikboksas, bet pats anime tikrai stilingas ir įtraukiantis. Skirtas “Ashita no Joe” penkiasdešimties metų sukakčiai ir yra sakančių, kad labai panašus. Nežinau, nemačiau.

Hinamatsuri – 7/10 (mestas) – komedijinis labai populiarus anime, kuris man nepasirodė juokingas. Iš esmės apie ateivę mergaitę ir gangsterį bei jų gyvenimą kartu. Daug spontaniškumo ir gangsterio bejėgystės prieš mergaitę.

Persona 5 the Animation – 6/10 (mestas) – hmmmm. Žaidimo adaptacija, tad galimai kur kas aiškesnis tiems, kurie jį žaidė, tačiau man tikrai labai supainiota serija (ir supainiota bei parodyta taip, kad netraukia žiūrėt).

Tada-kun wa Koi wo Shinai – 7/10 (mestas) – kaip ir mielas, bet kartu labai daug klišių ir nelimpa man. Romantinė komedija susieta per kavinę ir fotografiją.

3D Kanojo: Real Girl – 7/10 – anime apie tai, kaip geek’as susiranda merginą ir kaip ji jį prisijaukina. Man patiko miela mokyklinė romantika ir kad veikėjai pakankamai logiški. Pradinė daina labai labai šiaip sau, užtat pabaigos daina faina ir miela.

Devils Line – 7/10 (mestas) – vyyy, vampyrai! Tik visiškai nekabina ir nedomina (ir kadangi šitai rašau po kurio laiko, visiškai neprisiminiau, kad šitas egzistavo).

Mahou Shoujo Site – 5/10 (mestas) – ar čia madoka magica? Kiek daug crazy sadistiškų žmonių, o pagrindinė veikėja kenčia be galo be krašto. Bent jau nepagrindinė veikėja yra kiek racionalesnė (matyt laiko stabdymo galia ateina tik su kažkiek proto).

Golden Kamuy – 8/10 – paslėpto lobio paieška Hokaido saloje su įdomiais veikėjais. Nuotykinis ir kiek detektyvinis serialas, kurio varomoji jėga yra veikėjai ir jų noras surasti lobį (o tam reikia dar ir planą surasti).

Comic Girls – 7/10 (mestas) – cute girls do cute stuff anime – čia merginos kuria manga ir gyvena kartu viename name.

Mahou Shoujo Ore – 4/10 (mestas) – komedija, kurioje šaiposi iš tradicinių maho shoujo anime. Man jis per daug išmėtytas (nekalbant apie tai, kad nejuokingas).

Caligula – 7/10 (mestas po 2 serijų) – dailiai padaryta pradžios daina. Animacijos stilius grakštus, spalvos prislopintos, judesiai ir modeliai gal kiek keistoki kartais, tačiau netrukdo. Pats siužetas iki kokių paskutinių penkių pirmos serijos minučių buvo tikrai įdomus, ir buvau tikra, kad žiūrėsiu toliau, tačiau pažiūrėjus dar ir antrą seriją supratau, kad dar vienas tradicinis edgy anime bus.

Uma Musume: Pretty Derby (TV) – 7/10 (mestas) – sportinis cute girls anime, tik merginos jame yra ala arkliai ir bėgioja varžybose. Iš esmės na tikrai, čia tik sužmoginti arkliai…

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These – Kaikou – 8/10 – yay, taktikos! Yay, mūšiai! Labai įdomus. Apie jo originaliąją versiją esu girdėjusi tik daug gero, tačiau jis ilgas ir todėl toks jausmas, kad jis amžinai mano planuojamų pažiūrėti anime sąraše. O čia tarsi įžanginės serijos ir susiviliojau. Tikrai įdomus.

Kakuriyo no Yadomeshi – 7/10 (mestas po 2 serijų) – mergina, kuri mato dvasias yra įtraukiama į jų pasaulį ir ji bandys save išsipirkti gamindama valgyti. Visai nieko, šiek tiek ala romantikos ir reverse haremo tik yra.

Saredo Tsumibito wa Ryuu to Odoru – 7/10 (mestas) – kovų anime prieš labai piktus drakonus, kur žinoma, pagrindiniai veikėjai laaaabai pykstasi tarpusavyje, nors yra viena komanda. Kiek keistas garso takelis – ala vidurio rytų melodijos?

Dorei-ku The Animation – 7/10 (mestas po 2 serijų) – jeigu praloši žaidimą, tampi kito žmogaus vergu. Tikėjausi labiau koncentracijos į pačius žaidimus ir kaip kas ką bando pergudrauti, o čia kažkaip labiau emocijos ir drama.

Piano no Mori (TV) – 8/10 – anime apie pianistus su gražiu klasikinės muzikos garso takeliu (dominuoja Šopenas). Nelabai man patinka 3D anime stilius, bet pats anime man labai patiko, įdomus ir gražus.

Captain Tsubasa (2018) – 7/10 (mestas) – sportinis old-school anime apie futbolą – iš esmės seno anime perdirbinys.

Hisone to Maso-tan – 7/10 (mestas) – komedija apie armiją ir drakoną šiais laikais. Visi labai jau overreactina jame.

Shiyan Pin Jiating – 6/10 (mestas) – keistas anime apie keistą monstrų vaikų šeimą. Labai keistai ir nelogiškai jie elgiasi, bet pats anime į labai rimtus ir netaiko.

Gegege no Kitarou (2018) – 7/10 (mestas) – toks kiek senovinis anime apie dvasias ir jų pažabojimą. Skirtas mažiems vaikams, tai gal todėl nelabai sudomino.

Nil Admirari no Tenbin – 6/10 (mestas) – ahhh, drama ir reverse harem su kiek veiksmo ieškant užkeiktų knygų. Toks sakyčiau plokščias anime.

Butlers: Chitose Momotose Monogatari – 6/10 (mestas) – daug vaikinų ir nelabai yra siužeto apart užuominos į kelionę laiku. Toks labiau tiesiog pasižiūrėti gražių vaikinų.

Rokuhoudou Yotsuiro Biyori – 7/10 – anime apie senoviško japoniško stiliaus kavinę ir joje dirbančius keturis vaikinus. Raminantis ir gražus.

To Be Heroine – 6/10 (mestas) – crazy, nors pats stilius man visai patinka.

Cutie Honey Universe – 4/10 (mestas) – ahhh, labai išmėtytas anime apie ala super merginą ir blogiukus? Kažkiek primena man Sailor moon, tik suaugėliškesnis ir labiau išmėtytas.

Gundam Build Divers – 7/10 (mestas) – anime apie žaidimą su mecha robotais, kurie kovoja tarpusavyje ir kuriuos gali nusipirkti parduotuvėje. Toks labai standartinis shounen’as su žaidimu.

Lost Song – 7/10 (mestas po 2 serijų) – muzikinis fantastinis anime apie dainas, kurios iš esmės yra magija. Visai nieko.

Gurazeni – 7/10 – sportinis beisbolo anime labiau net ne apie sportą, o apie kitus susijusius dalykus, kaip algos, treniruotės, santykiai ir panašiai. Lengvo komedijinio tono.